New York on yksi niitä kaupunkeja, jotka kaikkien on nähtävä ainakin kerran elämässään. Monet siellä käyneet rakastuvat suurkaupungin vilkkaaseen elämään, monikulttuurisuuteen ja ainutlaatuiseen ilmapiiriin, ja palaavat aina uudelleen. New York tarjoaakin kaikenlaisille matkaajille tekemistä, nähtävää ja ikimuistoisia elämyksiä, joita ei voi muualla maailmassa kokea. Tässä artikkelissa kerromme muutamista elämyksistä New Yorkissa, jotka eivät kuulu kaikkein tyypillisimpiin New Yorkin reissuihin. Ensinnäkin, suomalaiset ovat jääkiekkokansaa, ja USA on jääkiekon huippumaita. Jääkiekkofanien kannattaa siis harkita New York Rangersien pelin näkemistä kokeaksensa aidon NHL-pelin ja niiden tunnelman. New York on myös maailman parhaita paikkoja konserttien katsomiseen. Ei kun siis varaamaan lippuja, ja pian nautit suurkaupungin humusta!

Elämyksiä jääkiekon ystäville

Kun on puhe New Yorkista, harvalla tulee ensimmäiseksi mieleen jääkiekko. Mutta pelin ystävät tuntevat toki NHL-huipputiimin the New York Rangers. Rangersien kotistadium on maailmankuulu Madison Square Garden Manhattanin sydämessä, joka tunnetaan myös maailman kuuluisimpana areenana. Siellä pelaavat sekä Rangers että koripallojoukkue New York Knicks. Jos siis rakastat jääkiekkoa tai puolisosi, paras ystäväsi tai perheenjäsen on jääkiekkofanaatikko, voit tarjota heille eeppisen matkakokemuksen ostamalla liput Rangersien peliin. NHL-pelien vauhti, viihdyke ja meininki ovat aivan eri tasoa kuin ottelut Suomessa, ja pelkästään Madison Square Gardenissa käynti on uskomaton kokemus. Varaudu asianmukaisesti ja osta etukäteen suosikkijoukkueesi pelipaita, hattu tai huivi, joita myy esimerkiksi nettikauppa supportersplace.com.

Konsertit New Yorkissa

Madison Square Garden on tunnettu myös maailmanluokan konserttiareenana. Jos haluat nähdä suosikkibändisi livenä, kannattaa seurata Madison Square Gardenin keikkalmoituksia ja ostaa liput heti niiden tultua myyntiin. Esimerkiksi syksyllä 2019 areenalla esiintyvät Madonna, Slayer, Steely Dan, Cher, Billy Joel, Mariah Carey ja muita supertähtiä, jotka painivat aivan omassa luokassaan. Klassisen musiikin ystäville the Metropolitan Opera on ehdotonta nähtävää. Siellä esiintyvät oopperan suurnimet, ja tuotantojen taso on harvinaisen korkealuokkaista ja viimeisimmän päälle hiottua. Kokemuksen ainutlaatuisuutta lisää itse oopperatalo, joka sijaitsee Broadwayllä. MET:in oopperoissa käy kansainvälinen kerma, joten itse oopperasta nauttimista lisää yleisön katseleminen. Vain muutamissa oopperataloissa koko maailmassa voi nähdä samanlaista luksusta.