Tilanne lienee tuttu jokaiselle; vihdoinkin odotettu loma ja vapaus. Ensimmäisinä lomapäivinä tuskin haittaa, vaikka sää ei olisikaan niin hyvä. Mutta jos sade ja tuuli eivät näytä loppumisen merkkejä, niin kuin meillä täällä pohjolassa usein käy, on tilanne toinen. Oletpa sitten kesämökillä tai kotona, aika alkaa helposti tuntua pitkältä, kun ei uloskaan viitsi mennä. Lehdet ja kirjatkaan eivät jaksa kiinnostaa koko pitkää päivää, eli on syytä keksiä jotain vaihtelua.

Käsityöt ja nikkarointi

Käsityöt, esimerkiksi kutominen ja virkkaus tai puutyöt, ovat hyvä vaihtoehto sadepäivien viettoon. Nikkarointia tuskin viitsii harrastaa koti- tai mökkisohvalla, vaan se vaatii erillisen tilan. Kutominen tai virkkaus sen sijaan ovat “sisäsiistejä” harrastuksia ja onnistuvat varmastikin jokaiselta, jos vain intoa riittää. Jos ei omat taidot riitä, voi avata tietokoneen, ja nähdä mitä Internet tarjoaa virkkaajille sekä kutojille inspiraatioksi ja ohjeiksi sekä mitä materiaaleja, kuten lankoja ja välineitä on olemassa.

Elokuvat ja pelit

Helppo tapa viettää aikaa ovat elokuvat ja erilaiset pelit. Molempia voi harrastaa kotisohvalla ja molempia löytyy valtavia määriä internetin bittimaailmasta. Enää ei tarvita erillisiä välineitä, mikäli haluaa pelata, pelata voi vaikka omalla älypuhelimella. Samoin elokuvia voi ladata puhelimelle tai läppärille ja katsella vaikka maailman tappiin, sen verran niitä löytyy netistä. Pelejä voi katsella vaikkapa täältä. Elokuvia tarjoavia sivustoja on tarjolla kattavasti sekä ilmaisia että maksullisia. Jälkimmäisiä löytyy paljon esimerkiksi Netflixistä.