Monipuolinen New York hurmaa lähes matkailijan kuin matkailijan ainutlaatuisella tunnelmallaan, monikulttuurisuudellaan ja loputtomalla ihmisvilinällään. Kaupunkiin ensi kertaa astuessaan moni matkailija huomaa sen tuntuvan jotenkin hämmentävästi tutulta, ovathan lähes kaikki sen kadut ja rakennukset erittäin tuttuja sadoista suosikkielokuvista ja -sarjoista.Eräs kaupungin ikonisimmista ja vierailluimmista nähtävyyksistä on Empire State Building -pilvenpiirtäjä. Rakennus on auki aamuvarhaisesta yömyöhään vuoden jokaisena päivänä ja ihan kaikilla säillä. Suunnittelemalla vierailusi hyvin, voit samalla lipulla käydä ensin katsastamassa kaupungin näkymät aamulla ja uudelleen iltavalaistuksen aikaan. Toinen vierailemisen arvoinen näköalatasanne New Yorkissa on Top of The Rock, joka löytyy Rockefeller Center -pilvenpiirtäjän 70. kerroksesta. Kaupungin korkein näköalatasanne puolestaan löytyy uudelleen rakennetusta World Trade Centerin tornitalosta.

Nähtävää koko vuorokaudeksi

New Yorkista löytyy helposti nähtävää vaikka useammaksi päiväksi. Aamuksi suosittelemme amerikkalaista aamiaista jossain kaupungin sadoista kahviloista. Tyypillinen newyorkilainen aamiainen sisältää kahvia, mehua, kananmunaa sekä joko pannukakkuja tai bagelin. Näiden voimalla pääsee suuntaamaan esimerkiksi lautalla kohti Vapaudenpatsasta ja Ellis Island -museosaarta. Tälle vierailukierrokselle kannattaa varata liput jo etukäteen. Vierailussa vierähtää helposti puoli päivää, joten iltapäivällä jää aikaa käyskennellä Central Park -puistossa ja vierailla vaikkapa lähistöltä löytyvässä luonnonhistoriallisessa museossa tai Met-taidemuseossa. Loistopäivän voi päättää esimerkiksi seuraamalla New York Knicksien otteita NBA-parketilla. Kunnon kannattaja on tilannut NBA-fanituotteensa itselleen jo aiemmassa postitse toimitetussa paketissa ja on näin valmiina suuntaamaan matsiin oikein varustautuneena. Toki kaupungissa pääsee seuraamaan myös NHL-jääkiekkoa tai maailmanluokan konsertteja.

Keskikaupungin kestosuosikit

New Yorkin matkan pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu myös lukuisia muita keskikaupungilla, eli newyorkilaisittain midtownissa, sijaitsevia kohteita. Näiden joukkoon lukeutuu esimerkiksi kaupungin sydämessä sykkivä värikäs, eloisa ja aina hereillä oleva, liikennettä sekä turisteja pursuava Times Square -aukio. Times Square jakaa mielipiteet, sillä toiset inhoavat tätä kaupallisuuden huipentumaa, mutta se on kaikille kuitenkin näkemisen arvoinen, ainakin sen yhden kerran. Times Squaren välittömässä läheisyydessä puolestaan sijaitsee Broadway -teatterialue, eli yksi maailman teatterielämän tunnetuimmista alueista. Broadwayllä pyörii aina joukko maailmankuuluja ja huipputasoisia näytelmiä ja musikaaleja. Jatkamalla matkaa Manhattanin eteläosaan voi löytää tiensä maailman talouselämän keskukseen ja eräälle Yhdysvaltojen kuuluisimmista kaduista, eli Wall Streetille. Samalta alueelta löytyy myös ehdottomasti vierailun arvoinen 9/11-terroritekojen muistomerkki.