Liikunnan harrastamisesta ulkoilmassa voi meidän neljän vuodenaikamme aikanakin nauttia läpi vuoden, ja lähes säästä riippumatta, kunhan osaa pukeutua ulkoaktiviteetteihin oikealla tavalla. Optimaalinen vaatetus auttaa muun muassa suorituksessa jaksamista ja osaltaan ehkäisee mahdollisia lihasvaurioita ja muita urheiluvammoja. Etenkin rankemmissa tai pitkäkestoisissa urheilusuorituksissa, tai sääolojen ollessa erityisen haastavia, korostuu oikean pukeutumisen merkitys.Aktiviteetin laadusta ja kestosta riippuu paljon, minkälaiset vaatteet ovat sopivat kulloinkin. Urheiluvaatetuksesta on apua niin kuumalla, kuin kylmälläkin säällä, sillä urheiluvaatteet on suunniteltu siirtämään hikeä pois iholta saamatta vaatteita tuntumaan märiltä. Etenkin talvella ulkoaktiviteeteissa tämä on erityisen tärkeää, sillä mikäli vaatetus ei ole sopiva, voivat lämpimätkin vaatteet alkaa tuntua kylmiltä hikoillessa.

Kylmän ilman vaatetus

Kylmässä ilmassa urheilu asettaa vaatetukselle haasteita; kuinka pysyä lämpimänä ja kuivana niin, että vaatteissa pystyy harrastamaankin. Kerrospukeutuminen on avainasemassa talvella. Laadukkaat urheilukerrastot ovat oiva valinta, sillä ne on suunniteltu siirtämään hikeä pois iholta ja näin lisäämään lämpimänä pysymisen tunnetta ja urheilun miellyttävyyttä. Lämpimät, mutta eivät liian paksut sukat ovat myös tärkeä osa pukeutumista.Sukissa on paljon vaihtoehtoja, esimerkiksi thermosukkia tai merinovillasekoitesukkia, jotka ovat ohuempia kuin perinteinen villasukka, mutta silti lämpimiä. Säätilaan sopiva vaatetus on siis avainasemassa, riippuen muun muassa pakkasolosuhteista ja tuulesta sekä aktiviteetin kestosta. Onko tarkoitus mennä pelaamaan jääpalloa vai koko päivän lumikenkävaellukselle? Päällysvaatteiden tulisi olla lämpimät, mutta ei niin paksut, että niissä ei voi liikkua helposti.

Lämpimän tai kuuman ilman vaatetus

Kuumassa ilmassa ulkoaktiviteetteihin valittavan vaatetuksen pääominaisuus on viilennys. Tässäkin urheilukäyttöön suunnitellut tekniset vaatteet toimivat erittäin hyvin. Usein urheiluvaatteet on suunniteltu myös niin, että niissä on esimerkiksi kainaloiden kohdalla ohuempaa verkkomaista kangasta, joka auttaa kehon viilennyksessä aktiviteetin aikana. Mikäli kuumalla ilmalla vaatetus ei ole sopiva, voi urheilu tai muu aktiviteetti käydä liian raskaaksi jatkaa.Kesällä urheillessa kenkien valinta on myös tärkeässä osassa. Monissa urheilukengissä päällinen on tehty hengittävästä materiaalista, joka auttaa miellyttävän tunteen säilymisestä jaloissa urheillessa sekä osaltaan ehkäisee hiertymien syntyä. Olipa keli mikä hyvänsä, lihasten pitäminen lämpimänä on avainasemassa ulkoaktiviteettien vaatetusta valitessa. Lämpimille lihaksille ei tapahdu vaurioita ja ne eivät kipeydy samalla tavalla kuin kylmät lihakset.